TERIMA KASIH PREDIKSI TIGA PULUH SATU JULAI!

  “Something about winning and achievements attracts loser with negative opinions”- DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor – 30 Julai 2012.”

  Ini adalah ungkapan secara bertulis yang dimuat naik oleh DYAM Tunku Mahkota Johor. Nampak bersahaja. Siapa yang ambil kisah? Pastinya tidak ada seorang pun akan menjangkakan bahawa ungkapan ini akan menjadi permulaan yang besar bagi landskap bola sepak negara.

  Gerak langkah awal paling drastik yang dilakukan oleh DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor membuat keputusan untuk mengambil alih tampuk organisasi bola sepak Negeri Johor adalah memperbetulkan sistem yang rapuh dan merombak secara total kedaifan yang telah lama membelenggu lanskap bola sepak Negeri Johor.

  Baginda telah menegaskan bahawa perkara pertama yang perlu ditambahbaik dan perlu tindakan paling pantas adalah transformasi wajah stadium sebelum jenama Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) mahu diperkasakan.

  “Saya akan lakukan apa sahaja demi mengembalikan kegemilangan bola sepak Negeri Johor”- DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor.”

  LANGKAH BAHARU BERMULA“Dua ribu tiga belas”Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT). Pada tahun ini bermulalah titik tolak permulaan bercambahnya putik-putik cemburu penyokong-penyokong lain ke atas JDT.

  Ramai dari mereka mula paranoid dan obses apabila mendengar, melihat, menyebut nama JDT. Rentetan itu segala perkara yang dikaitkan dengan Harimau Selatan pastinya akan mendapat perhatian.

  Paling diingati JDT terpaksa menelan rasa amat pahit apabila membuka tirai dengan kekalahan 3-2 kepada Pahang FA. Diketawakan, dicerca dan dijadikan bahan jenaka oleh kebanyakan pemerhati bola sepak Malaysia termasuk media tabloid dan massa.

  “Hanya Gah Nama”- Berita Harian, 9 Januari 2013.

  Itu tajuk besar yang menghiasi muka belakang akhbar Berita Harian pada 9 Januari 2013. Malah ada pemerhati yang menjangkakan JDT hanya akan berkubur dalam jangka masa satu musim sahaja. Jika dilihat aksi yang ditunjukkan Harimau Selatan malah tidak mampu memberi saingan kepada mana-mana pasukan gergasi yang bertanding pada musim tersebut.

  Sama ada dalam Malaya mahupun Asia Tenggara! Satu pencapaian terbesar yang berjaya direalisasikan oleh Tunku.“Tak akan pernah terlalu muda untuk membina sebuah empayar. Tak akan pernah terlalu tua untuk mengejar suatu impian yang baru”-DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor, 2 Ogos 2015.

  Itu adalah kata-kata spontan yang dikeluarkan oleh Tunku.

  SEMAKIN BERKUASA

  Kini semuanya hanya menjadi sejarah terindah. Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) kini berdiri sebagai sebuah kelab yang mempunyai visi yang jelas. Bukan sekadar kelab yang hebat, tetapi sebagai sebuah kelab yang penuh aspirasi.

  Bersyukur kepada tuhan, JDT beruntung kerana mempunyai seorang tokoh pemikir yang hebat di dalam organisasi.

  DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim mempunyai ciri-ciri kualitatif seorang pemimpin yang amat menakjubkan dalam memastikan Harimau Selatan terus mendaki menuju mercu kejayaan yang realiti.

  Empat belas kejuaraan, 6 tahun berturut-turut merangkul kejuaraan Liga Super Malaysia, kelab pertama Asia Tenggara menjulang piala AFC, memberi saingan sengit dalam kemunculan kali pertama Liga Juara-Juara Asia (ACL), stadium dan fasiliti setaraf milik gergasi kelab hebat dunia di masa pasukan-pasukan Malaya masih lagi bergelut dan berhalusinasi dengan masalah-masalah zaman purba seperti tunggakan gaji, korupsi dan mengemis dana politik.

  Akhir kata, tanggal 31 Julai! Terima kasih Tunku!

  “Keinginan untuk menang, keinginan untuk berjaya, keinginan untuk mencapai potensi penuh anda.Ini adalah kunci yang akan membuka pintu kepada kecemerlangan peribadi. Simpan mata anda pada bintang dan kaki anda di atas tanah” – DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

  Kredit: pageharimauselatan.com